FAQ

Vi får ofta frågor om både det ena och det andra. Ibland är de av relevant karaktär andra gånger inte. Här hittar du ett urval av de vanligaste frågorna och vårt svar på dem.

Varför kan man inte få mjölk i kaffet i B-hallen?

Det beror på att kaffeautomaten inte fungerar som den ska. Vi beklagar självklart detta och är medvetna om problemet. Vår automatleverantör är tyvärr i Thailand med sin fru för att ”hitta sig själv” som han uttryckte det i ett mail. Men eftersom kaffet i sig är så gott ser vi ingen anledning att bryta avtalet med vår leverantör. Dessutom är det bara Fairtrade-produkter, som är en oberoende produktmärkning som bidrar till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare samt anställda i utvecklingsländer. Tillsvidare kan du ta mjölk från termosen som står ovanpå automaten. Termosen sitter fast i en kedja, på gränsen till en kätting, men uppenbarligen missade du detta. Du kan också använda automaten i C-hallen.

När är den årliga bytardagen?

Eftersom den gregorianska kalendern har i genomsnitt 365,2425 dygn på ett år ger det ett fel på ett dygn per cirka 3000 år. Emellertid sker en inbromsning av jordrotationen och med en tänkt fortsättning av denna kan kalendern komma ur fas snabbare än så. Det är därför svårt att säga ett specifikt datum, men oftast är bytardagen i slutet av säsongen ihop med andra trevliga aktiviteter. Hoppas det svarar på din fråga, annars får du vara lite mer specifik.

När startar jultidningsförsäljningen?

Tyvärr måste vi meddela att vi har slutat med försäljning av jultidningar. Det ligger ett styrelsebeslut bakom detta och det måste vi alla respektera, även du. Bakgrunden till beslutet är att jultidningar anses som utdöende format. Dessutom uppfattas det som stötande att ringa på hos främmande människor och sälja tidningar om t ex radiostyrda flygplan och fransk gastronomi. Vi hänvisar till Internet tillsvidare för kunskapsinhämtning och inspiration inom nischade ämnen.

Min son glömde sina skor efter en match förra vintern. Har ni sett hans skor?

Roosters organisation är fylld med härliga ungdomar som utgör vår ryggmärg och framtid, men tyvärr är personliga ägodelar och värdesaker inte vårt ansvar. Vi beklagar att han fick gå hem utan skor. Det måste ha varit väldigt kallt. Han kunde fått kallbrand eller nekros (i folkmun spontan vävnadsdöd). Du som förälder bär dock det största ansvaret. Kontakta vaktmästeriet och fråga efter Akhfar Ahmad. Han har en låda med kvarglömda saker på sitt kontor och förhoppningsvis ligger pojkens skor där. Titta annars på webbshoppen som lanseras inom kort.

Kan man få en autograf från några spelare?

Givetvis kan du få autografer. Det enklaste är att stå utanför spelaringången efter matcherna. Men om du inte har möjlighet kan vi ordna det ändå. Skicka bara ett brev till oss med ett frankerat kuvert i så fixar vi autograferna och skickar tillbaka det. Vill du ha något speciellt papper kan du tänka på att inkludera detta.

Jag känner mig inspirerad och upplyft av Roosters. Finns det möjlighet att lyssna till en föreläsning?

Ja, absolut. Vi ser det som en del av organisationens uppgift att resa runt och dela våra upplevelser och perspektiv med allmänheten. Ibland handlar det som nya synsätt och att skapa starkt driv eller målmedvetenhet. Andra gånger rör det mer praktiska ämnen som kostrådgivning, spelstilar, träning och mycket mycket mer.

Vi kan också medverka vid olika högtider, exempelvis:

  • Svensexa
  • Konfirmation
  • Dop
  • Kick-off
  • Bar mitzva
  • 50-årskalas

Har du andra förslag kan du kontakta kansliet för mer info.

Jag känner att jag har mer att ge för klubben. Finns det möjlighet att få jobba med Roosters?

Absolut! Vi är alltid glada och tacksamma för folk som känner att de vill engagera sig mer i vår växande organisation. Likt alla arbetsgivare sorterar vi ansökningar efter lägsta möjliga löneanspråk. Under vår sektion lediga poster ser du vilka tjänster som är aktuella just nu. Kanske är det något som passar just dig?

Är det möjligt att få extra rabatter om man lyckas konvertera hela sin familj till trogna Roostersanhängare?

Vi på Roosters har valt att ta avstånd från pyramidspel och andra typer av hetsiga supporter-hierarkier som kan skapa fel fokus. Vi anser att en supporter är lika värdefull oavsett om man är ensam eller om man lever i en kvantitativ familj på grund av överfertila föräldrar. Därför har vi alltid förmånliga erbjudanden/rabatter/priser för alla.

Vad ska vi som föräldrar tänka på när vi träffar agenten för första gången?

Först och främst ska ni tänka på vad han/hon har på sig. En kostym eller dräkt inger ofta ett seriöst intryck, medan en sliten träningsoverall ofta för tankarna till någon som varken prioriterar eller kan hantera pengar. Luktar kläderna dessutom illa och är solblekta är det en tydlig varningsklocka. Viktigt är också själva huvudsyftet med mötet – alla ska tjäna så mycket pengar som möjligt på ert barns framgångar. Lyssna därför väldigt noga på vad agenten har att säga och bete er på samma sätt som om ni skulle träffa en mäklare. Nicka stillsamt och verka allmänt ointresserade. Ta sedan med er eventuella avtalsförslag till kansliet, gärna på tisdagar eftersom Gunilla bara jobbar 20%. Hon har en stressfraktur i högra handleden.

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt