TOM

JESTIN

#71

KANADENSISKT NAMN

TERRY NASH

POSITION

BACK/MÅLVAKT

jestin_tom

INFO

FÖDD

FATTNING

  • 1986
  • Left

LÄNGD

VIKT

  • 5’8″ (178 cm)
  • 154 lbs (70 kg)

STATISTIK

0 st
Säsonger i Roosters
0 km/h
Skotthastighet
0 $
Uppskattat värde

SKILLS

SNABBHET
80%
TEKNIK
60%
SKRIDSKOSTYRKA
85%
ACCELERATION
86%
SKOTT
50%
UTHÅLLIGHET
70%
STYRKA
60%
BOLLKÄNSLA
68%
PASSNINGAR
79%
BALANS
89%
DICIPLIN
78%
DECIBELNIVÅ
90%
TÄCKA SKOTT
97%
HAND-ÖGA
85%
SPELUPPFATTNING
70%
KAFFESUG
10%
TID I DEFENSIV ZON
TID I OFFENSIV ZON
TID I UTVISNINGSBÅS

BIOGRAFI

Tom har inte alltid varit den supertalang vi är vana vid att se i försvaret idag. Han är vad man kan kalla en ”late bloomer”.
Skridskor åkte han första gången i skolan som 8 åring och han fastnade direkt. Men efter att fröken fick loss honom från skogens grenar och rötter och förklarat att is nog är det bästa underlaget för skridskoåkning gick det bättre. Dock var han inte vad Jönköping med omnejd skulle kalla ”överstyv”. Vad andra tyckte var inget han heller brydde sig om.
Men det fanns en dröm om att få spela hockey på elitnivå så han gav inte upp.
Efter år av hård träning av alla dess slag och utan någon som helst utveckling i varken styrka eller teknik råkade han ändå ta en plats i Avtramp’s C-lag när han var 22 år.
2 matcher senare fick han tyvärr lämna laget på grund av sin usla skridskoåkning. Utan hopp och någon som helst ekonomi flydde han landet och hamnade i liten stuga (eller mer ett skjul) i Goszczyn, en bit utanför Warszawa, Polen.
Efter ja, säg typ 4 månader hittade Boguchwal Wojciechowski, en Polsk konståkningstränare, en minst sagt utmärglad Jestin i fosterställning en halvmeter under snön.
Han tog in Tom i sitt hem, gav honom mat och en varm säng. Efter en sen middag fick Tom frågan -”Vad är din högsta önskan”. Han svarade, utan att tveka -”Jag vill bli hockeyproffs. Men det kommer nog aldrig hända.” Då kom en lavett och ett par skridskor flygande. Något öm i kinden tog Tom chansen och gjorde allt hans nya tränare sa åt honom. Han tränade 12 timmar varje dag och det gav äntligen resultat.
-”Boguchwal räddade mitt liv. Inte bara genom värme och mat, utan också genom att han tränade mig. Han gav mig hopp och en del stryk. Allt jag har är tack vare honom.”
Nu när träningen hade fått honom dit han ville kände han att det var dags. Han lyfte telefonen och ringde Coach Chris för att få komma och prov träna i Roosters.
Chris, med sin så omtalade trevliga attityd, sa att han förstod inte syftet men att det fick han väl göra om han nu så gärna vill det. Efter 134mil på Boguchwal’s farbror’s fru’s kusin’s fullpackade flakmoppe va han äntligen framme i Roostersland i lagom tid till träningen. Efter träningen frågade Tom, Coch Chris hur han tyckte att det gått men fick inget svar, inte ens en min. Dagen därpå ringde telefonen. Det var Coach Chris. -”Var är du? Det är ju match om 20 min!”

TIDIGARE SÄSONGER

Säsong Pos. Matcher Mål Assist Utv. Fjädrar Poäng
2012/13  B  7  3  2  0  5  5
 2008/09  B  6  2  1  2.00  N/A  3
 TOTAL:  18  5  3  2.00  4  2

TIDIGARE KLUBBAR

  • Avtramp

SPECIALITET

Täcka skott

Jestin är som en smal vägg som stoppar de flesta skott som kommer utifrån. Som en fantastiskt bra pong-spelare.

”Tjäääna”

Tom Jestin

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt