15 sekunder från en seger

 In Matchrapport, Nyheter

Tung likapoäng sammanfattar årets sista seriematch tillika derby mot Henja Eagles. En match som började lovande men som successivt rann ur händerna på Roosters. Minst sagt i kombination med en hel del oflyt.

Jestin förklarade hur förberedelserna har gått till:

– ”Vi har tittat på film i timmar där vi studerat Henjas spelare och spelstil. Vi vet vilka rutiner de har. Vilket pålägg de äter på frukostmackan, om de tejpar klubban medsols eller motsols, vilket som var deras svaga ämne i grundskolan och vad deras respektive har för BH-storlek.”

Sigland informerar om Henja

Intressant kuriosa är också att Henjas stjärnspelare Daniel Ingemarsson är fostrad i Roosters i tidig ålder. Att han inte längre lirar i klubben beror på ett förmodat kontraktsbrott för ett antal år sedan.

– ”Det var väl egentligen inget som spelarna tänkte på då. Ingo har alltid varit en härlig grabb och han funkade fint i laget. Han blev socialt accepterad och även tränarna gillade honom. Men vi är en seriös klubb och därför behöver vi ta allvarligt på incidenter som detta när de uppstår. Ingemarsson blev tvångsplacerad i ett antal klubbar utomlands då kontrakten revs. Fram till att han fångades upp av Henja Eagles. Egentligen strider detta mot RHL’s regler men Henja är ju inte en lika seriös organisation och kan därför ”göra mer som de vill”. Vi å andra sidan måste tänka på etiska, moraliska och juridiska apekter innan vi handlar. Risken är annars att vi förlorar vår ISO-certifiering. 233000 eller 433000 eller va fan den nu heter.” Berättar Tony Sigland

Matchen startade

Roosters inledde matchen tryggt och stabilt och lyckades bra med att neutralisera Henjas långbollar och kontringar. En spelstil som kommit att karaktärisera Henja. Roosters skapade fina chanser och fick snart in både en och två bollar efter fina uppspel. Moralen höjdes och ett stabilt lugn infann sig i båset. Inte nonchalans men snarare en trygghet. Enda gången Henja var riktigt farliga var när de blev insläppta lite för långt. Det inträffade ganska kort efter 2-0 ledningen och då dröjde det inte länge förrän första målet dundrade in. Motståndarna hade kontakt i matchen innan första halvlek blåstes avklarad.

– ”Det är en skittråkig spelstil eftersom man inte riktigt blir två lag utan snarare en bunt individualister som kör på kontringar. Men men, det är ju inte otillåtet så det är väl ok antar jag. Men tråkigt för publiken.” Sa Nilsson

– ”Henjas fördel i matchen är att de alla är duktiga med klubban. De är svåra att sno bollen från. De spelar smart och lägger bollarna rätt. På så vis får de oss att bränna onödigt mycket energi där ute.” Sa Balja Kjellqvist inför starten på andra.

 

Andra halvlek

Golander och Gripestam

Golander spelar upp framför Gripestam. Foto: Johan Nilsson

Andra halvleken ställde Henja om spelet ytterligare. De pressade än högre upp i banan och kom hela tiden längs med kanterna. Roosters fortsatte att täcka bra men halkade oftast efter på returerna som uppstod runt mål. Det var egentligen enda gången det blev riktigt farligt.

I anfallszon hade Roosters övertag hela matchen eftersom motståndarna blev passiva och kröp ihop framför mål.

15 sekunder…

… var det som återstod av matchen när Henja kvitterade…

”Så nära har vi nog aldrig varit en seger. 15 (jävla) sekunder. Det här är en förlust, inget annat. Att vi får en poäng trots allt känns snarare som en förnedring. Som att ge ett krigsoffer ett paket plåster. En match vi helst vill begrava. Vi har fortfarande inte bestämt om vi ska behålla poängen eller om vi ska sälja den till ett annat lag. Kanske skänka den till välgörenhet eller något. Just nu skiter jag i vilket.” Sa en extremt uppgiven Golander till kvällspressen i samband med att han slog av ett par, tre klubbor mot sargen.

”Vi måste vinna andrabollarna. Det gjorde vi inte idag. Vi var oftast med hemåt när de anföll och trots att de fick iväg farliga bollar på mål mellan oss så är det andrabollarna vi måste vinna. Nu när vi missar dem så hinner de etablera ett par chanser till innan vi vunnit tillbaka bollen. Eftersom de är starka med klubban straffar det sig när en och annan av dessa bollar åker in. Hade vi rensat dessa hade vi åtminstone haft 2 mål mindre på oss idag.” Förklarade Forsberg med gråten i halsen.

– ”Matcher som man tappar greppet om är alltid dem som gör ondast. Det gör faktiskt ondare än att slå ut lite tänder och sån skit. Det gör ont i hjärtat. Tur vi är så tighta i laget. Det känns som om man vågar bli emotionell och gråta och kramas ihop i bastun efteråt, utan att det känns konstigt. Snarare tröstlikt som en moderlig barm. Det är nämligen väldigt viktigt att man pratar om sånt här.” Förklarade en tagen Jarl efter matchen.

Roosters var definitivt det skridskostarkare laget denna kväll och hade hela tiden mer fart under skridskorna. Men motståndarna var kyligare och skickligare med avsluten denna gången. De satte betydligt fler chanser. Hårda och välplacerade bollar högt upp mot Gripestam. Hade Roosters fått sina bollar att rulla samma väg hade ledningen varit solklar. Nu knep man trots allt en poäng även om 3:an låg ytterst nära.

En lagfest kan stärka lagmoralen

Vi önskar grabbarna i A-laget en trevlig lagfest på fredag och du som groupie är givetvis välkommen. Även ni som har VIP-passet via Chicken Pox. A-laget behöver den stöttning de kan få när sorgen och besvikelsen infinner sig. Som tur är slutar inte våra hjärtan att bulta för klubben. Det gör de aldrig. GOOOO ROOOOOSTERS!

Resultat

4 – 4

Henja Eagles – Roosters

Matchens fjädrar

3 – Wilhelmsson
2 – Kjellqvist, Golander
1 – Nilsson, Forsberg, Jestin

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt