Ett uträknat Roosters vann i underläge!

 In Matchrapport, Nyheter

En av säsongens tuffaste bravader gav Roosters en välsmakande trea. Hårt slit och disciplinerad lagmoral när man vann mot Bambinos med 4-3. En vinst som innebar att man klev upp som ny serieetta.

Kvällen såg mörk ut eftersom laget drabbats av flertalet skador och sjukdomar de senaste dagarna. Och det var nog inte bara Bambinos som fick för sig att matchen skulle ge dem en trea. Trots det så sjöng Chicken Pox och annat löst folk för full hals.

Men det ingen visste var att Roosters ledarstab utformat en strategi för att kunna klara kvällens match och potentiellt sätt kunna vinna den…

Draschnar och Hallbäck hade blivit ordinerade att stanna nerbäddade men kunde inte överge laget och hade lyckats få dispens att stötta laget från båset. Med sig hade de var sin droppställning för att hålla sig vid liv och kontinuerligt uppvätskade.

”De sa att vi absolut inte fick ge oss ut på planen. Sedan satte de var sin svart krage på oss och sa att de fungerade likadant som i filmen Battle Royale. Det vill säga att de var programmerade att sprängas om vi skulle sätta vår fot på planen. Varken jag eller Hallbäck vågade testa.”

– ”Ja det är ju helt sjukt vad personalen inom vården idag kan hitta på. Man förstår ju att de är sura för alla nedskärningar men vafan, spränga huvudet av folk liksom.” Sa Roosters två skröpliga forwards från bänken.

Matchstart

Gripestam fick jobba sig varm. Foto: Johan Nilsson

Gripestam fick jobba sig varm. Foto: Johan Nilsson

Roosters inledde spelet fenomenalt. Man spelade runt bollen och försökte öppna de ytor man kunde på planen. Det dröjde inte länge förrän det kraftigt underbemannade hjältarna tryckte tillbaka sina motståndare och fick dem att börja spela passivt. Så fort det blev spelvändningar så låg redan alla spelarna rätt i banan och kunde genast försvara sig mot anfallet.

Wilhelmsson hade blivit ombedd att fiska högt i banan för att tvinga ner Bambinos försvar i egen zon. Han blev så punktmarkerad att vaktmästaren ibland fick bända loss Bambinos back från Wilhelmssons rygg när han klev in i båset för att byta.

Bambinos ryckte snart upp sig och beslöt sig för att trycka tillbaka spelet. Det gjorde att Gripestam började få delta i matchen allt mer. Motståndarna fick dock inte fram alla bollar mot mål eftersom försvarsspelet var extremt samordnat. Roosters kämpade extremt tappert och utnyttjade sin skridskoåkning och fina passningsspel.

Halvtidsvilan var en belöning i form av att folk hann med att spy blod och trycka i sig minst ett paket dextrosol var. Hallbäck och Draschnar tog tillfället i akt att skrika åt alla med en värmande ton och samtidigt örfila alla i laget på ett uppmanande vis.

Andra halvlek var snart igång

Alla i laget fortsatte att trampa trots sina blodsprängda lungor. Disciplinen var stundtals på väg att svikta men tack vare de två gapiga sjuklingarna på bänken så kunde man snabbt rätta till de misstag som var på väg att skapas och moralen var fortsatt stark.

Man skapade mängder med chanser men där många av avsluten blev lite för omständliga. Man försökte lite för mycket att lägga de där perfekta passen. Bambinos markeringsspel gjorde att dessa avslut oftast kom lite för sent och därför blev skottvinklarna inte lika vassa.

Roosters ställde om siktet mer på att köra på rakare avslut med skott och istället vara först på returerna. Vilket också gav resultat i form av ett mål. Trots att chanserna för många många fler låg i luften.

Gripestam fick kliva in och plocka ett par bollar då och då och matchen var extremt nervös att se på oavsett vilken läggning eller vilket lag man höll på. Matchen gav ömsesidigt lagen vartannat mål. Fram till att det stod 3-3 så vägde matchen länge innan Roosters äntligen kunde trycka in ett mål efter ett tjog chanser. Matchen fick sluta 4-3 och Roosters skrev ett stycke historia när man tillslut besegrade sina motståndare trots att man varit uträknade.

– ”Det var jobbigt idag. Delvis av anledningen att jag åkte med motståndarnas försvarare på ryggen större delen av matchen. Men det var samtidigt skönt att veta var han höll hus så fort jag fick långa pass.” Sa en trött 96 efter matchen.

Det ryktas nu att Bonniers ska ha visat intresse av att skriva en barn- och ungdomsbok om matchen. Något vi kanske får anledning att återkomma om senare.

En ny serieetta

I samband med vinsten och tack vare att Henja fick se sig besegrade i sin match så knep Roosters serieledningen. Än är det inte klart men att det är målet att vinna serien antar vi inte undgått någon.

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt