Fortsatt firande när Roosters vann med 7-1

 In Matchrapport, Nyheter

Ett supertaggat Roosters var äntligen tillbaka… Och det märktes på planen. Intensitet och fint lagspel ledde fram till en stabil vinst med 7 mål mot 1

Tillbaka efter uppehållet. Alla var taggade och Roosters anlände till arenan 2,5 timma tidigare än vanligt eftersom det hade utlovats autografskrivning till alla tusentals fans som vallfärdat till matchen. Det var alltså inte bara A-laget som sett fram mot första matchen efter uppehållet.

– ”Jag var faktiskt lite orolig för att vi skulle vara för övertaggade på matchen. Speciellt Jestin som jag såg uppdaterade sin status på Facebook i snitt en gång i timman sedan i måndags. I alla fall hälften av dem handlade om hur ”jävla taggad” han var på premiär. Andra hälften handlade om söta katter som busar eller gör tokiga hyss. Han gillar katter. Speciellt en ras som heter Egyptisk Mau som är det han snöat in på nu. Han har hundratals kattaffischer hemma.” Sa Draschnar till Radiosporten.

Till tongångarna av Chicken Pox trummor beträdde Roosters isen. Matchen startade något försenad eftersom Roosters supportrar anlänt så tidigt på dagen och nu tagit upp alla parkeringsplatser runt arenan (och då var det ändå väldigt många som samåkt, cyklat eller åkt kollektivt till arenan ska ni veta).

Årets första startsignal

Efter en ivrig uppvärmning var matchen äntligen igång. Typiskt Mig trycktes genast tillbaka av ett supertaggat bortalag och som därmed tog kommandot direkt. Högt tempo och spel över stora ytor gjorde det svårt för hemmalaget som fick svårare att spela som ett lag. Oavsett hur mycket de trampade så låg de ständigt några skär efter på bollarna.

Fysiskt spela från Roosters där hela kroppen användes i närkamperna. Roosters stoppade Typiskt Mig mer effektivt än Nordkorea stoppar yttrandefrihet. Roosters spelade en fysisk match där man inte bara var på motståndarna med klubba utan snarare använde hela kroppen för att blockera alla försök till genomfart.

Gripestam kunde utan större svårigheter hålla rent bollarna runt mål eftersom chanserna oskadliggjorts långt upp i banan.

Årets första andra halvlek

Andra halvlek blev lite lugnare. Tempot slogs av en hel del men Roosters hade allt i tryggt förvar. Det straffade sig dock snart när Typiskt Mig fick nå fram till Gripestam en gång för mycket och tillslut punkterade nollan.

”Vi blev lite statiska där ute och det var stor skillnad på första och andra sett till skridskofarten. Vi var inte trötta men åkte mindre bara. Antar att motståndarna hade dödslängtan om med respekt för dem så sänkte vi farten lite.” Förklarade Forsberg.

Det var en schyst match och domaren behövde i stort sett inte blåsa mer än typ 10 gånger. 8 av gångerna för mål.

Alla frånsett Gripestam klev av scenen med ett leende. Han var besviken på att han inte fick hålla nollan även om det var ytterst nära. Gripestam ska nu få tala med en av Roosters idrottspsykologer om det hela, och förhoppningsvis hinner han bli hel i huvudet till matchen på måndag.

Resultatet journalfördes med siffrorna 1–7 och för den som går igång på statistik så var detta klubbens 273:e mål. Njut nu av segerns sötma. Vi ses som sagt hemma på måndag!

Resultat

1 – 7

Typiskt Mig – Roosters

Matchens fjädrar

3 – Wilhelmsson
2 – Golander
1 – Göransson, Kjellqvist

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt