Halvkul poäng

 In Matchrapport, Nyheter

Tidigare på dagen hade Coach Chris kallat till presskonferens där han tillkännagav att kvällens motstånd antagligen kunde vara det tuffaste hittills. Men att hans mannar var inställda på uppgiften. Sen gick han.

Gripestam var tillbaka från en närmast livshotande förkylning. Efter en veckas toppmodern behandling (sånt man bara ser i sci-fi-serier) av översteläkare Dr. Phil och Anna Skipper från ”Du är vad du äter” så kunde Gripestam återigen ta plats mellan stolparna.

Även Wilhelmsson var tillbaka på isen efter misstänkt kontraktsbråk med sin gamla klubb. Enligt uppgift till redaktionen hade Wilhelmsson haft hjälp av Mino Raiola för att återställa saker till normal ordning.

Game on

Matchen började i ett superhögt tempo. Roosters kände sig aningen överrumplade och hade svårt att få riktigt bra flyt i spelet de första minuterna men man uthärdade och växte in i matchen ju mer den fortskred. Dock blev Bambinos de första att göra mål bakom Gripestam. Frustrationen och oron växte. Vid ett frispel lyckades strax därpå Bambinos backar markera fel gubbar och Jestin satsade järnet mot mål. Efter strongt trampande från egen blå lyckades han tillslut skjuta in ett hårt skott bakom Bambinos keeper. Det var match igen!

Första helvleken var intensiv och bjöd på chanser åt båda hållen. Men tack vare Bambinos målvaktsspel kunde laget hålla sig kvar i matchen.

Sista kvarta!

Andra delen av matchen fortsatte mint lika intensivt som den första. Bambinos satte några gubbar högt upp i banan och spelade defensivt med resten. Bambinos var dem som lyckades ta ledningen för andra gången i matchen när bollen smet förbi Gripestam, som förövrigt gjorde en riktigt bra match i kassen denna kväll.

Roosters dröjde inte alltför länge med att replikera och Skansare var den som tillslut klev fram och lastade in kvitteringsmålet. Bambinos tappade succesivt tempot och satsade allt på långa uppspel med långbollar. Oftast blev de relativt ofarliga lägen. Roosters tog mer och mer utrymme i matchen men lyckades inte riktigt få in ledningsmålet. Matchen blåstes av med resultatet 2-2. För Bambinos var det en vinst – för Roosters en förlust.

– ”Vi fick några sjuka lägen idag. Bland annat två mot rent mål. Vi hade bra tryck mot deras mål och hade det inte varit för att deras keeper plockade eller styrde bort vissa av dem så hade vi vunnit ikväll. Att isen var skit gjorde ju inte saken bättre. Bollen rullade inte som det var tänkt och det kändes som om hela isen lutade snett åt höger. Visst, man kan ju inte ställa lika höga krav på alla lagens hemmaarenor men skapliga förutsättningar vill man ju i alla fall ha.” Sa en uppgiven Nilsson efteråt.

–”Det kändes snopet att inte få med sig hela kakan hem men samtidigt så bjöd Bambinos på bästa motståndet hittills i serien. Kul men ändå lite bittert. Det är ju trots allt så gött att vinna.” sa Hallbäck.

Även Balja inflikade en kommentar på väg till omklädningsrummet:

– ”Vi hade svårt att hitta varandra där ute. Speciellt eftersom tempot i matchen blev så högt. Det fick oss att gå bort oss en del. Vi har inte riktigt varit vana att få samma tryck tillbaka. Men visst är det lärorikt och det är först då som vi verkligen lär oss att spela ihop oss.”

Med anledning av detta annonserade Coach Chris att kommande vecka bjuder på nattorientering som träning.

”Jag kommer att köra ut grabbarna i skogen med ögonbindel och hörselskydd. Sedan gäller det för dem att hitta tillbaka hem. Det gäller alltså att de koncentrerar sig på att hålla ihop genom lukt och känsel samtidigt som de behöver vara uppmärksamma på om de eventuellt kommer att korsa motorvägar och sådant. Det är en skitbra övning om man vill skapa en bra närvaro i laget och samtidigt finslipa övriga sinnen. Det kan tyckas enkelt, men jag kommer även att ge var och en 30 mg Pentothal. Ett bedövningsmedel som bland annat använts för att avliva gamla travhästar. Då blir det knivigare kan jag lova.” Förklarade Coach Chris efteråt.

Det blev en tyst minut i omklädningsrummet där matchen reflekterades.

Roosters kan dock fortfarande signera med att de är obesegrade såhär långt in i säsongen.

Resultat

2 – 2

Bambinos – Roosters

Målskyttar

Jestin
Skansare

Matchens fjädrar

3 – Golander
2 – Jestin
1 – Draschnar
1 – Gripestam

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt