Halvlamt men ändå en ny trea

 In Matchrapport, Nyheter

Roosters andra möte efter uppehållet och en ny trea till poängen. Efter en match som var lite halvlam och som (egentligen) slutade 5-2.

Andra mötet efter uppehållet och laget var glada att få match nummer två så nära den föregående.

Nilsson och Johansson var frånvarande. Viktiga nyckelspelare som var ivägskickade till nordvästra Bremen för en välgörenhetsmatch med hopplösa ungdomar.

Under morgonen 7 timmar innan match intervjuade vi Tony Sigland som är lite av klubbens mångsysslare kring administrativa sysslor, fackligt ombud tillika påfyllare av B-hallens godisautomat. Såhär kommenterade han hur laget tänker när viktiga lirare inte är med.

– ”Klart att grabbarna är saknade men vi har en bred trupp och måste kunna vinna utan dem. Vi bygger på en taktik som ibland kallas ”multiple bone structure for great success”. För den som inte är så duktig på engelska betyder det alltså att vårt lag ska bygga på en stomme där alla bär upp laget. Faller någon så kan resten av benen bära laget. Detta är en väldigt avancerad strategi och det är inte många där hemma i soffan som förstår innebörden. Men våra ledare har gått utbildningar och komvux för tusentals kronor så det är en viss skillnad på ledare och lekmän för oss. Nåväl, jag vill bara understryka att vi tror på laget oavsett.”

Game on!

Roosters lineup fick göras två gånger med återuppsatt pyroteknik eftersom man av kommersiella skäl hade tagit in dubbelt så mycket folk på arenan. En gest som tycktes smickra fansen.

Matchen startade, om än något fördröjt. Eventus kröp ihop och det syntes direkt att de avsåg att spela kompakt och leta kontringar. Det var ett lugnt tempo på matchen och Roosters såg till att använda all öppen is för att spela runt bollen.

Eventus spelade smart och såg till att korka igen framför egen kasse. Det skulle komma att dröja länge innan Roosters äntligen fick punktera matchen. Men tillslut kom det alltså. Man fortsatte mala på men det var svårt att få igång något riktigt bra spel när Eventus spelade kompakt och letade kontringar. 2-0 fylldes på efter en uppsjö med nya chanser.

Eventus svarade snart med ett mål och visade att man låg och lurade runt hörnet. 2-1 fick stänga första delen av matchen.

Ingen i Roosters var orolig

Andra halvlek fortsatte i samma anda. Spelet var inte det roligaste eftersom tempot var relativt lågt. Trots det kände sig Roosters ganska trygga med sitt spel på planen. Man kände att övertaget mot motståndarna var påtagligt och att det fanns mer kräm i benen. Dock utnyttjades detta lite för dåligt. Jestin lyfte sig rejält och stod för leveransen av 1+2 poäng. Egentligen ytterligare en assist men men…

”Jag tror att vi hade behövt att möta ett lag som spelade mer som oss där ute. De gjorde det svårt för oss att lira genom att de kröp ihop framför kassen och sökte kontringar. Vi vill ha ett lag som bjuder upp till dans. Likväl som i dubbelbugg så behöver man vara två för att vinna en tävling. Du inser ju själv hur dumt det ser ut att dansa dubbelbug ensam… Så kändes det på planen idag. Det var bara ett lag som dansade.” Förklarade Hallbäck till redaktionen.

Det försvunna målet…

– ”Jag blev riktigt frustrerad över matchen ikväll. Jag och Jestin fixade 5-2 målet också där han gjorde en grymt snygg inspelning till mig och jag knockade in bollen på benskyddet. Det blev dock bortdömt med motiveringen ”hög klubba”?! Och om det nu hade varit klubban jag slog in bollen på så var den inte mer än 1 dm ovanför isen ändå! Det är ett skämt. Repriserna visade allt klart och tydligt men tydligen så hjälpte inte det. Nu vann vi ju ändå men annars hade det varit katastrof om en sådan händelse förbisetts. Frånsett det var jag inte fullt nöjd med min insats ikväll, har massor att fila på till nästa match. Nu väntar mental träning och finslip av skenor och spelteknik. Jag måste ju lära mig vad ”HÖG KLUBBA” betyder i den här förbannade sporten” Sa en upprörd lagkapten med en svag underton av sarkasm.

Spelarna verkade helt klart besvikna över insatsen när de lämnade isen efter matchen. Men extremt trogna fans hjälpte Roosters lirare att återfå glädjen genom sånger och i vissa fall berusning långt in på småtimmarna.

Resultat

4 – 2

Roosters – Eventus

Matchens fjädrar

3 – Jarl
2 – Wilhelmsson
1 – Göransson, Golander, Forsberg, Jestin

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt