Klubbens 100:ade poäng – en match att minnas

 In Matchrapport, Nyheter

Vi på redaktionen hade svårt att sova under natten, även svårt att jobba. Delvis kan det berott på att vi firade gårdagens vinst tillsammans med Chicken Pox under en inspirations-krogrunda.

Gårdagen bjöd definitivt på bästa matchen hittills. En match som låg i Roosters grepp hela vägen men som samtidigt bjöd på såpass bra motstånd att nerverna fanns med till slutsignalen. Ni som var där fick alltså mest valuta för ert biljettpris.

Akhfar hade handslipat alla skridskor med slipsten hela natten. Inte för att skridskorna blir bättre, men för att strömmen hade gått på vaktmästeriet. Hans engagemang var antagligen det som bidrog till att A-laget skulle känna sig omhändertagna. Antagligen samma känsla som ett älskat barn känner om den får dyra julklappar. Kärlek och uppskattning kallas det.

Roosters beträdde isen med fullt lag och speakern var tvungen att skrika ut lineupen för att överrösta Chicken Pox innan matchen blåstes igång.

”Kvällens taktik är att åka väldigt mycket skridskor. Vi är fullt lag och utnyttjar man inte det till att hålla tempot uppe vore man ju dum i huvudet. Vi ska ha mycket rörelse och hela tiden vara spelbara. Alla måste röra sig hela tiden. Den som står still i mer än 2 sekunder får stryk. Även i båset!” Klargjorde en fokuserad Coach Chris innan matchen.

Och vilken match det blev…

Matchen startade explosivt och bjöd på bra fart under samtligas skridskor. Lagspelet såg strålande ut. Bollarna passades runt och alla gubbarna var med i uppspelet likväl som i de defensiva omställningarna. Evrys målvakt motade de första bollarna bra men tillslut släppte han in den första. Under första halvlek hade Evry svårt att skapa några riktigt farliga chanser mot Gripestam.

Hallbäck tog ansvaret att peta in eventuella returer framför mål. Något som han också såg till att göra tidigt.

Roosters fortsatte tugga enligt plan och vid paus hade man samlat ihop till 4 – 1. Ett resultat som kändes som 7 – 0 i huvudet. Kanske med tanke på att en del riktigt farliga lägen bommades.

Andra halvlek

En av matchens alla chanser framför EVRYs mål. Foto: Emelie Carlsson

En av matchens alla chanser framför EVRYs mål. Foto: Emelie Carlsson

Evry kände sig tillbakatryckta och ändrade om sin taktik för att spela på kontringar och utnyttja personer högre upp i banan. Det öppnade för fler chanser då Roosters vid ett antal tillfällen missade markeringarna i försvaret och släppte motståndarna onödigt nära eget mål.

Nilsson levererade som vanligt och såg till att producera två mål och medhjälp till ett tredje.

”Jag trivdes på banan idag. Eller det gör jag alltid. Framförallt trivs jag med alla andra i min tuppfamilj. De stöttar mig bra där ute och det gör att man också vågar blomma ut och tro på sig själv. Jag känner mig accepterad och rörd av att få vara med om detta.”

Det märktes att Jestin längtade tillbaka till buren och gång på gång assisterade han som andramålvakt framför Gripestam. Trots det fick Gripen ändå tryggt mota hela 18 bollar under matchen.

Gripestam gjorde en bra match mot EVRY. Foto: Emelie Carlsson

Gripestam gjorde en bra match mot EVRY. Foto: Emelie Carlsson

– ”Det känns kul att ha Gripestam tillbaka i sina gamla takter och ikväll visar han att han fortfarande har det i sig. ” Sa Wilhelmsson efter matchen.

Forsberg gjorde en strålande insats och låg som vanligt skrämmande rätt i banan i de flesta lägena. Ett strongt och stabilt spel som senare resulterade i 2 nya Roostersfjädrar i hatten.

Roosters trummade på och trots att två mål till släpptes in var alltid ledningen i säkert förvar.

5-3 på ett imponerande vis

Johansson och Wilhelmsson såg till att rejält finta bort Evrys försvarslinje och innan backarna hunnit fatta vart de tagit vägen hade grabbarna hunnit med fint väggspel och ett fint sista tillslag av Wilhelmsson in i nätet. Ställningen var troligtvis 5-3 vid det här laget. Lite osäkert eftersom delar av sekretariatet lämnat sin plats och stod och jublade tillsammans med Roostersbåset.

Ett soloåk av Draschnar

Ett par minuter senare spelade Golander upp en boll förbi Evrys två anfallare upp till mittlinjen, där Draschnar fick passet på bladet. Han skärpte till sig och lirkade sig förbi resten av Evrys gubbar hela vägen fram till mål, där han fick till en skön avslutning när han lyfte in bollen på backhand ovanför Evrys keeper.

Ett mål som också fick stänga kvällens match.

– ”Det kändes bra och jag är oerhört lättad. Jag brände många lägen idag också tyvärr, men det kändes skönt att få rättfärdiga det hela en aning. Jag och Balja fick till fint spel några gånger och vi kunde nog satt en del båda två faktiskt. Det var en lättnad. Likt den fina känslan som infinner sig efter en svår förstoppning. Det gör inte ont längre utan är bara mysigt. Dessutom har man aptit igen.” Sa Roosters kapten till Finska Uutiset efter matchen.

– ”Vi var aldrig oroliga idag. Det kändes som om vi hade matchen i våra händer. Jag trodde faktiskt aldrig att vi skulle ha disciplin att spela som vi gjorde hela matchen. Men tack vare det var vi extremt farliga idag. Alla gav allt. Jag till exempel beslöt mig för att täcka ett skott på mål genom att jag slängde mig och tog slagskottet på adamsäpplet. Det gör ont, givetvis, men det är också så den här sporten spelas.” Förklarade Skansare för en klass åk. 4 som åkt ändå från Finspång för att studera elitidrottare (ämnet ingår i ”Elevens val” i läroplanen och sträcker sig över hela höstterminen. Förra året var det ett väldigt populärt Elevens val och därför lade man något mer resurser på den i år. Det ingår numer två studiebesök. Ett inom kommunen och ett utanför. Kursen heter egentligen ”Idrott i dåtid och samtid, men fri från samliv”).

Klubbens 100:ade poäng – en match att minnas

Vi på redaktionen ger återigen en stående ovation för en riktigt fin match. Superkul att se Roosters spela såhär snyggt och samspelt. Kvällens vinst innebar också att klubben samlade in sin 100:ade poäng totalt sett. Det är matcher som denna som man antagligen berättar om för sina barnbarn 0m 30 år.

Resultat

6 – 3

Roosters – Evry

Målskyttar

Nilsson (2)
Wilhelmsson
Draschnar
Johansson
Hallbäck

Matchens fjädrar

3 – Gripestam
2 – Forsberg
1 – Draschnar

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt