Roosters redo för semifinal

 In Matchrapport, Nyheter

Efter att ha bemästrat en riktigt fin match stod Roosters återigen som segrare. Denna match innebar en biljett till årets semifinal.

Wow, vilken match. Roostersgrabbarna hade taggat till tusen sedan sista seriematchen. Dessutom hade all promille hunnit försvinna ut efter det firande som följde sista matchen. Men tro nu inte att grabbarna legat på latsidan sedan dess. Å nej, frånsett dubbla antalet träningspass genomfördes också årets Gunwall Classics. En årlig tradition som vi hoppas kunna presentera mer om längre fram. Men nu till Roosters senaste bedrift…

Forsberg som tillfällig coach

Långtidsskadade Forsberg hade tagit coach Chris plats i laget och levde snabbt upp till sin roll iklädd polotröjan och kavajen.
Forsberg som valde att slå av underarmen mot sargen i ren frustration efter en match var taggad och insåg vikten av att hjälpa laget denna kväll. Med ett frenetiskt tuggande på sina Stimorol peppade han laget som frånsett att vara grymt taggade också var en smula nervösa. Kvartsfinal är stort och de som inte upplevt det vet inte vad det innebär. Ungefär samma fenomen som att få barn, fast ändå inte i närheten. Att föda barn är ingen konst, men att komma till Kvarten… det är stort, jävlar-i-mej! Kommenterade Forsberg inför matchstart.

Matchen började med en stormning i sann Roosters-anda, men denna gång var det inte Roosters som försökte chocka sina motståndare, utan Husqvarna. Det var nervöst och för en kort stund slutade publiken att andas. Anfallet varade i sisådär 35,7 sekunder på en höft. Därefter erövrade Roosters bollen och hade kontroll i matchen från början till slut. Eller ja, 35,7 sekunder in i matchen till avblåsning… ja ni fattar.

Pyroteknik fördröjde matchen

Roosters kunde efter mycket bollinnehav, högt tryck, och 6 minuter och 41 sekunders spel skicka in ett ledningsmål. Roosters kontrollerade spelet efter detta och fortsatte mala på. Alla gjorde sitt jobb exemplariskt. 2 – 0 (Wilhelmsson) kom strax därefter och arenan kokade. Fansen fyrade av pyroteknik inne på arenan vilket innebar att matchen fick ta en kort paus och isen fick rensas på papp-partiklar som fallit ner på isen.

Roosters hade mer fart under grillorna och med tanke på att alla i laget var på tårna kunde man vara på Husqvarna som plåster. Vissa gånger följde rentav några i Roosters med Husqvarna in i båset. Det var ok, ingen blev arg för det.

Andra halvlek

Sand bryter anfall i mittzon

Sand bryter anfall i mittzon. Foto: Kevin Blomqvist

Som vanligt var halvtidspausen bara en nackdel för Roosters som har för vana att hitta in i en bra spelform lagom till paussignalen. Men extremt peppande och gjorde att man kunde bibehålla attityden och snacket på planen och fortsätta del två i samma anda.

Stämningen var god och det bjöds på snyggt och fint spel från båda lagen. Men publiken fortsatte att engagera sig och i Powerbrake var isen så mjuk att den gick att riva upp med glasskopa (ni vet en sådan sked man rullar glasskulor med). Åtgärder vidtogs och vaktmästarna tog Time-Out och diskuterade saken kvickt. Lösningen blev att man spolade om isen med flytande kväve. Det fungerade och matchen kunde återupptas.

En av anledningarna till att vi trivs där ute är att vi möter ett lag som verkligen vill spela sitt spel. Ingen skit utan fint lir och stor glädje. Det var inga ojustheter vilket gjorde att matchen var riktigt skoj. Så länge vi möter lag som spelar som en grupp så tror jag vi har en större chans. Det är lättare att matcha vårt spel då än om man möter 15 individer som lirar osymmetriskt och chansartat.

Akhfar orsakade elavbrott

Med drygt 3 minuter kvar av den andra perioden smällde det till igen. Strömmen gick i hela arenan bara någon sekund efter målet. Ingen förstod varför. Efter matchen berättade dock materialare Akhfar Ahmad till CMORE att han precis innan mål gått ner i katakomberna och försökt fila och förfina Johanssons klubba inför nästa byte. När arenan fullkomligt ”exploderade” i samband med målet, blev Akhfar så rädd att han i förskräckelse råkade kasta en diamantslip rakt in i elskåpet vilket då skapade ett visst elfel.

Matchen kom snart igång och sista delen avslutades disciplinerat och vackert. Resultatet blev en seger som innebär att Roosters nu är redo för semifinal. Vi återkommer med exakta tider för detta längre fram. Till dess… konsumera våra supporterprylar.

Resultat

5 – 1

Roosters – Husqvarna

Målskyttar

Wilhelmsson
…mer info kommer

Matchens fjädrar

3 – Sand
2 – Wilhelmsson
1 – Kjellqvist, Jestin

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt
Draschnar i uppspel