Roosters vann matchen och serien!

 In Matchrapport, Nyheter

Kl. 21.10 i måndags skrinnade Roosters mannar in på Vapenvallens nyspolade is med ett tydligt mål ­ – ta hem serien eller lägga ner hela verksamheten. Ungefär en halvtimma senare var segern över serietvåan Henja Eagles ett faktum och Roosters skrev ny idrottshistoria.

Efter veckor av sjukdomar, liftolyckor, njursten och allmänt dålig hälsa vände äntligen vinden för Roosters. Förra veckans mediadrev var som bortblåst när publiken strömmade in på Vapenvallens k­-märkta läktare och det märktes snabbt att det var något speciellt i luften. Dels var ismaskinen kallstartad, dels var fotbollsplanen intill rinken nygödslad. Kombination av diesel och ammoniak var som svartkrut för Roosters. Det var uppenbart redan under uppvärmningen att det skulle bli en speciell dag. En dag som också var Luc Robitailles (den vänsterytter i NHL som har gjort flest mål under karriären) och Barzan Ibrahim al­Tikritis födelsedag (fd chef för den irakiska säkerhetstjänsten Mukhabarat och avliden halvbror till Saddam Hussein).

15 minutes of pain

Domaren blåste äntligen i pipan och matchen var igång. Tempot var i vanlig ordning högt från början och det dröjde inte länge innan Roosters kunde sätta första bollen i nättaket. Henja Eagles flyttade sedan upp manskapet i banan och etablerade ett visst tryck framför Gripestams kasse. Efter en tilltrasslad situation i målgården åkte Gripestams mask av och gled iväg mot den högra tekningscirkeln. Bollen studsade ut till blålinjen och Henja avfyrade ett rungande skott på volley som Gripestam språngnickade ut över sargen. Man såg i detta läge ett sällsynt leende från coach Chris i båset, men det förbyttes snart mot den vanliga bistra uppsynen. Han drog sedan ut sina egna visdomständer med en polygrip, som ett subtilt tecken på att han uppskattade Gripestams passion för spelet.

”Man måste ställa upp för laget i sådana lägen. Hur skulle det se ut om jag satte mig ner och lipade för att masken åkte av? Ja, du hör ju själv hur det låter. Det ligger inte i min natur. Jag äter fanimej örnar till frukost. Nu ska jag göra ett halsband av Chris tänder”, sa Gripestam om situationen kort efter matchen.

Henja lyckades dock inte spräcka nollan under inledningen. Istället kontrade Roosters in ytterligare ett mål efter en fin individuell prestation av nyförvärvet Sand, som för övrigt noterades för minst 3 mål. Det kan till och med ha varit 4. Första halvan av matchen var som en dans på rosor och målen kom dessutom som brev på posten. Roosters gick till halvtidsvila i en säker ledning och seriesegern var inom säkert räckhåll.

En darrig andra halvlek

Roosters åkte in på isen som ett helt nytt lag i andra halvlek. Men det var ingen förbättring i sikte. Istället avlöste baklängesmålen varandra och Henja var nästan ikapp. Golander tog därför en time­out på eget initiativ för att lugna ner spelet. Han hamnade därefter i bråk med coach Chris, som hävdade att det bara är tränaren som kan ta sådana beslut. Golander visade dock vilken otrolig ledare han är och gav ett oförglömligt brandtal som det troligtvis kommer att skrivas böcker om i framtiden. Det kan till och med sluta i en filmatisering, likt “Miracle” (Disney’s familjefilm om när USA slog Sovjet i OS­finalen i Lake Placid 1980 ­ Kurt Russel i huvudrollen).

– ”Det kändes väldigt bra i pausen. Flera av killarna fick massage av några trevliga thailändskor som coach Chris hade fixat. Jag ansvarade dessutom för fiskdammen, eftersom det var Barnens Dag på Vapenvallen. Nu i efterhand tror jag att vi tappade lite fokus i pausen genom att göra så. Om inte Golander hade tagit time­out tidigt i andra hade vi aldrig vunnit den här matchen”, sa en smått chockad Forsberg efter slutsignalen.

Roosters red dock ut stormen och fick in tre bollar i andra halvlek. Henja gjorde en bra match, men uppenbarligen gjorde Roosters en ännu bättre. När domaren blåste av matchen skrevs slutresultatet till 7­5 på den tillfälliga jumbotronen. Spelarna slängde sina handskar och bildade en stor manlig hög över Gripestam. Seriesegrare säsongen 2013/2014 stavas alltså Roosters.­

Draschnar i uppspel

Draschnar i uppspelet. Foto: Johan Nilsson

– ”Jag är jävligt stolt över killarna. Det är en stor dag för klubben, stan och kulturlivet. Vi spelare visade otrolig moral. Vi har tränat stenhårt för det här och nu kan vi njuta av segerns sötma till slutspelet sätter igång. Nu ska jag ta en ljummen folköl i duschen”, sa härföraren och kaptenen Draschnar till Radiosporten.

Tony Sigland, tillförordnad marknadskoordinator, var dock av en annan åsikt om det vinnande receptet.

– ”Man måste ändå ge mig lite cred för det här. Mina insatser inom mental träning har uppenbarligen satt sina spår och är en starkt bidragande orsak till seriesegern. Ändå har jag inte fått något tack från ledningen. Inte från laget heller för den delen. Det kan jag tycka är lite dåligt. Jag var trots allt ledig den dagen och åkte in till kansliet på eget bevåg när jag hade tvättid. Ibland tycker jag att jag inte uppskattas för det jag gör. Men men, det är ju andra klubbar som gör. Man är ju ganska populär inom ligan om man säger så”, sa Tony Sigland, via videolänk, strax efter slutsignalen.

Slutspelet avgörs i mars och vi håller tummarna för att Roosters går hela vägen. Men ni kan vara lugna. Mer info kommer så snart alla seriematcher spelats klart. Under tiden kan du som supporter njuta av att dina TIFO-prylar just stigit i värde!

Resultat

7 – 5

Roosters – Henja Eagles

Matchens fjädrar

3 – Sand
2 – Kjellqvist
1 – Golander

Showing 4 comments
 • Rosita
  Svara

  Wow, ni är så duktiga. Verkligen ett stort grattis. Vill bara säga att jag också anser att ni är väldigt snygga. En av anledningarna till att jag följer er slaviskt.

  • Roosters
   Svara

   Tack Rosita. Vi är övertygade om att bra spelare också blir snygga spelare. Man attraheras alltså av prestationen vilket också gör att utseendet blir bättre. Men eftersom vi är ett bra lag så förstår vi att du tycker som du gör.

 • Nicklas J
  Svara

  Ni är sjuka, men ni bjuder alltid på ett gott skratt!

  • Roosters
   Svara

   Tack? Nicklas. Vi ser det som en del av våra stadgar att inspirera och glädja andra människor. Andra klubbar har betydligt enklare målsättningar som att exempelvis vinna en sketen B-lagsmatch eller saker i den stilen. Men inte vi. Vi tänker stort! Tack för ditt stöd Nicklas!

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt
Roosters målfirar