Säsongens första förlust – men det var inte vårt fel

 In Matchrapport, Nyheter

Ett skadedrabbat Roosters fick se sig besegrade för första gången denna säsongen. Mötet med EVRY blev plågsamt och slutade i en förlust med 8-3, eller något. Vi summerar matchen genom att prata om något annat roligare.

Få A-lagsspelare var kapabla att ställa upp på matchen. De flesta andra var fortfarande väldigt väldigt extremt sjuka. Även de tappra individer som dök upp till matchen var i princip dödförklarade enligt Försäkringskassans premisser för ”sjukdom i tjänsten”. Men Roosters är ju som bekant känt för att utgöras av heroiskt hjältemod och segt psyke.

Men låt oss prata om något roligare – typ nyförvärvet Bobby Sandrock!

Men istället för att prata om skit och plågsamma upplevelser tänkte vi summera matchen extremt kort. Istället skulle vi vilja lyfta fram den glada nyheten kring ännu ett strålande nyförvärv som fick göra offentlig entré kvällen till ära. Gustaf Sand, eller Bobby Sandrock som hans föräldrar egentligen döpte honom till, en kväll på nyspolad is i Toronto -94. Ett nyförvärv som scouterna blickat länge efter.

– ”Sand är en socialspelare som har en förmåga att hålla ihop laget bra på planen och i omklädningsrummet. Han har en extremt fin skridskoåkning eftersom han spelade sina första knattesäsonger med konståkningsskridskor och i spandexdress. Dessa förutsättningar tränade honom att bli extremt snabb och svårstoppad där ute. Hans främsta egenskap är att han har en fysiologisk bugg som gör att han inte känner om han blir trött. Han kan i princip spela en hel match utan byte. Med anledning av detta har Sand kontinuerligt läkaröversikt och ett armband runt handleden som piper när han borde byta. Annars finns risk att han spelar till han dör eller något.” Förklarade Coach Chris i samband med pressreleasen några timmar innan matchen.

”Dessutom, inflikade Tony Sigland, så uppfyller Sand kriterierna som en god förebild eftersom han aldrig knarkat eller mördat någon med kniv. Vi är glada att ha med honom och med tanke på att han är såpass social så har vi redan en uppsjö med uppdrag att sätta honom på. Bland annat att bygga papier machéfigurer med barn på kulturdagarna eller kanske skriva autografer utanför någon lokal sportbutik på någon invigning eller så.” Sand blir en motor i speluppbyggnaden och tar en liknande roll som Balja Kjellqvist och Nilsson på mittplan.

Sand om sin A-lagsbiljett

”Jag är så oerhört hedrad att få vara en del av mitt favoritlag. Jag har mailat och ringt ledare flera gånger per vecka och dessutom har jag addat alla a-lagsspelarna på Facebook och skrivit till dem dagligen i ett antal år nu. Det är viktigt att synas. Självklart blir man lite nervös när de väl ger en chansen att visa upp sig. Men för min del har det egentligen bara varit extra taggande att det äntligen blir av. Jag fick ju vara med en sväng redan förra matchen men då var det bara som tryout eftersom man måste förtjäna sin plats i laget. Det gick bra och jag fick fortsatt förtroende. Jag har haft svårt att sova eftersom jag känt mig så taggad. Det är en dröm som gått i uppfyllelse!” Sa en upprymd Sand när vi fångade honom för en intervju på morgonen innan matchen.

Okej, lite om skitmatchen då…

Trots nyförvärvet så klarade inte Roosters av att hålla sin segersvit uppe. Säsongens första förlust var ett faktum. Till skillnad mot föregående match mot Bambinos så spelade EVRY bollen betydligt bättre som ett lag samtidigt som de pressade långt upp i banan. Med starkt lagspel och friska ben blev de svårstoppade för våra hjältar. Starka avslutare var också en anledning till att många bollar letade sig in bakom en förbannad Gripestam. Draschnar var knappast återställd från en längre tids sjukdom men försökte ändå tappert.

”Jag har nog aldrig varit så slut på planen. Det kändes som om lungorna var två bruna små tepåsar. Använda alltså. Ja typ små, tunga och fyllda med gammalt slask. Jag orkade knappt upp och ner på plan. Det hela var inte lättare av att jag fick åka runt med en droppställning. Det gjorde att jag inte kunde använda mer än en hand för att hålla i klubban så jag blev klen i bollduellerna.” Berättade en orkeslös kapten i slutet av matchen.

Marcus Jarl fiskar efter boll. Foto: Johan Nilsson

Marcus Jarl fiskar efter boll. Foto: Johan Nilsson

”Jag är beredd att hålla med Draschnar om hur jag kände mig idag med. Har hostat blod i 2 veckor vilket är lite jobbigt. Speciellt när man råkar hosta upp delar av sina förmultnade organ på visiret. Det var många tillfällen under matchen som jag inte såg något alls. Men så är det ibland. Hoppas på att ha hostat klart till nästa match.” Kommenterade Jarl efter matchen avslutats.

”Visst vi förlorade, men det var ju inte vårt fel egentligen.” Sa en fåordig men bestämd Forsberg efteråt.

Roosters hade trycket i början av matchen men EVRY växte in allt mer och tillslut orkade inte de vingklippta tupparna med att hålla emot. En tapper insats av samtliga och trots förlusten så verkar slutspelsplatsen alltjämt säkrad. Nu skiter vi i detta och hälsar Sand välkommen till A-laget. Nu väntar inkilning och vänskaplig förnedring för att bli en i gänget. GOO ROOSTERS!

Resultat

8 – 3

EVRY – Roosters

Målskyttar

Golander, Hallbäck, Sand

Matchens fjädrar

3 – Draschnar, Golander, Wilhelmsson
2 – Sand, Hallbäck, Gripestam
1 – Forsberg, Jestin, Jarl

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt
Draschnar i uppspel