Tredje raka efter målvaktsbragd

 In Matchrapport, Nyheter

Frånvaron inför kvällens match var relativt hög dock bidrog det till att skapa en skärpt stämning i laget under dagen. Uppladdningen var lugn och kombinerades med thaimassage, drejning och vacker valsång under eftermiddagen. Spelarna behövde i lugn och ro fokusera på sin uppgift eftersom positionerna inför kvällens match var något justerade.

Influgen från Ukraina var Kristjof Juhansi. En legendar i tränarkretsar som tillbringat stora delar av sitt liv genom att bedriva dyra föreläsningar för klubbar i Europa. Högst meriterad på 80-talets spelstilar, prata inför grupp och att göra bra PowerPoints. Han hade beslutat sig för att stanna kvar över natten och passa på att, till ett förmånligt pris, coacha Roosters från båset.

Gripestam hade skithög feber med något farligt virus och tvingades kasta in handduken och streama matchen via karantän från Ryhov. Roosters vassa back Jestin tog plats mellan stolparna igen. Något ovan men väldigt taggad. Efter extremt hårda uppvärmningsskott i nyllet hade Jestin värmts upp och lynnet övergått till lagom förbannad.

Hård press blev början

Roosters inledde som vanligt med högt tempo och komprimerade sina motståndare som en omonterad IKEA-möbel framför sin kasse eller snarare vacuumpackad skinka.

Snygg kontring av Nilsson med Hallbäck framför mål. Foto: Emelie Carlsson

Snygg kontring av Nilsson med Hallbäck framför mål. Foto: Emelie Carlsson

Första målet kom relativt tidigt. Det var Roosters som för sin tredje match på raken stod för första målet. Alla På Bollen BK täckte allt framför kassen. I kombination med bra målvaktsspel så var det svårt för Roosters att utöka sin ledning. Men efter benhård forcering under första perioden så kom tillslut 2-målsledningen. Lättnaden var så stor att lokalpressen bjöd på tårta och kaffe i Roosters avbytarbås. Men glädjen byttes snart till förvåning när Alla På Bollen reducerade med sitt första mål. Man hade givit dem allt större utrymme och Roosters svepte kaffet medan Kristjof Juhansi bytte PowerPoint och skrek och gormade åt laget att skärpa sig. Alla insåg att man var tvungen att jobba ihop sig igen. Första halvlek slutade 2-1 till tupparna.

– ”Det känns riktigt bra, vi höll ihop laget riktigt fint där ute och det måste till ett lagspel för att vinna matcher som dessa. Bra tempo med fin harmoni skapade ett gött lir ute på isen. Kan vi bara fortsätta i andra så är jag inte orolig.” Förklarade Skansare lugnt i pausen.

Andra halvleken bjöd på dramatik

Bra lagspel fortsatte men på något vis kändes det som om motståndarna lyckats växla upp matchen en aning. De fick fler chanser framför Jestin, som dock växte med rollen och blev omänsklig. Han var överallt samtidigt.

Snart fick Golander en öppning och lyckades driva upp bollen framför motståndarnas kasse och samtidigt lura med sig en av backarna. Efter en snygg sidledspass kunde Draschnar möta upp och på backhand slå upp bollen i nättaket. Men Alla På Bollen var långt ifrån uträknade och båda lagen hade kontakt hela matchen. Vid en stökig situation framför Jestin kom snart reduceringen. Det var hög dramatik!

Forsberg flög omkring 4-5 meter

Under ett fint genomspel av backen Forsberg var han med nöd och näppe på väg att bli fri framför slottet då han blev bentacklad och flög omkring 4-5 meter. Det blev en minimal åtgärd från domaren som endast beordrade frislag. Efter att Forsberg tejpat sin förmodade spricka nedre lårbenet stenhårt var han ute på planen igen.

– ”Det märktes att motståndarna gradvis blev frustrerade för att de inte fick några mål. Det blev en alltmer småful stämning där ute där man fick rapp och slag lite varstans. Ändå viktigt att man vinner sådana här matcher och att motståndarna inte lyckas knäcka oss med fysiska spel.” Berättade Forsberg senare i en intervju med Se & Hör.

Frimärksräddningen

Jestins målvaktsspel

En av Jestins alla spökräddningar. Foto: Emelie Carlsson

Vid en situation spelade Alla på bollen totalt bort Roostersförsvaret. En motspelare stod ensam framför kassen med öppet mål. Alla på isen slutade röra sig och vissa förberedde sig rentav på tekningen i mittcirkeln. Då bestämde sig Jestin som tidigare slängt sig och nu låg raklång på isen en bit utanför ena stolpen att göra sin livs räddning. Motståndaren sköt bollen mot mål från två meter. Då sträckte Jestin ut sin arm och plockade bollen mitt i målet. Det blev knäpptyst sedan hördes supportrarnas glädjevrål. Domaren som blåst för mål bad om ursäkt och makulerade sitt beslut och gav som kompensation Jestin fyra minuter att åka ut i spelargången och låta sig fotas och instagramas av fansen innan matchen drog igång igen.

”Tack vare Jestins storspel så märktes att motståndarna kom ur balans och det gav resten av vårt lag möjligheten att ta initiativet i matchen. De var småsura för att de inte fick in några bollar. Vi skapade mycket framåt och spelade verkligen samspelt idag. Jag var uppe och gjorde lite poäng också. Sånt är ju lite kul ibland. Dagens alternativa uppladdning var säkerligen en bidragande orsak till framgången. Jag gillade valsången, speciellt spår 3 på skivan, där två valar parar sig i Barentshav. Man kan verkligen se den vackra scenografin när kvällssolen glittrar i vattnet. Jag tror jag hittat ett nytt favvoband.” Sa Golander efter matchen.

– ”Alla på bollen var rätt snabba. I de tidigare matcherna vi spelat så har det inte gjort så mycket om vi missat lite positioner eftersom vi varit så pass snabba på grillorna så vi hunnit ikapp och slagit ner dem med klubban eller nåt. Men idag hade vi inte råd att ge dem för många meter i försprång eftersom de var så snabba.” Sa matchens tvåmålsskytt Johansson till redaktionen.

Roosters fortsatte dock sin press och snart var slutresultatet fastställt till 4 – 2. Välförtjänt och ödmjukt.

Detta var Roosters bästa match för säsongen. Framförallt eftersom motståndet var tuffare. På så vis ställdes kraven på alla spelarna lite högre. Och ”det är sannerligen i bra motstånd det känns bäst”, som den Rumänske tarmpsykologen Eburnich en gång så spontant uttryckte.

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt
Roosters medverkar i Sveriges Radio P4 Jönköping