Roosters bevakar: Rivalmöten i OS-semifinalerna

 In Okategoriserade

Det är inte bara Roosters som får spela slutspel. Sverige-Finland och USA-Kanada. Det är semifinalerna som spelas i OS-hockeyn under fredagen. Att Finland skulle skrälla mot värdnationen Ryssland var det inte många som hade räknat med och nu väntar alltså två stora rivalmöten i båda semifinalerna.

Under fredagen ställs Sverige mot Finland och USA mot Kanada i semifinalerna av OS-hockeyn. Båda matcherna är otroligt svårtippade och det enda som står klart är att det blir Norden mot Nordamerika i såväl finalen som bronsmatchen. För Sveriges del väntar favorittrycket mot grannarna Finland. Tre Kronor är det enda laget som inte tappat en poäng under OS och det är ett styrkebesked även om spelet stundtals varit knackigt. Flera experter var skeptiska till Sveriges chanser efter det att Henrik Sedin, Johan Franzén och Henrik Zetterberg lämnat återbud men man har ändå kämpat på och tagit sina segrar – mycket tack vare storspel från Erik Karlsson och Henrik Lundqvist.

Ett frågetecken som ändock måste lyftas för Erik Karlsson är om finnarna lyckas utnyttja hans defensiva svagheter. Hittills har inte Sverige riktigt satts på prov och inget lag har lyckats kontra på Sverige när Karlsson blivit lite för offensiv. Men det var nära i inledningen av kvartsfinalen när Slovenien utnyttjade Karlssons offensivslusta och kom i ett två-mot-ett-läge, som tur var så var Lundqvist med på notorna den gången. Det är dock stor skillnad på Sloveniens offensiv och Finlands. Spelare som Mikael Granlund, Jussi Jokinen och Teemu Selänne kommer utnyttja de lägena om de uppstår.

Det kommer onekligen bli en jämn match men Sverige har trots allt ett starkare lag än Finland och bör kunna ta sig till en OS-final. Ett annat positivt besked för svenskarna är att Daniel Sedin och Loui Eriksson äntligen fått igång sitt målskytte och kan det hålla i sig mot Finland så ser det relativt bra ut.

I den andra semifinalen möter ett formtoppat USA ett Kanada som inte riktigt motsvarat förväntningarna än. USA har visat upp en fantastisk offensiv och har vunnit med klara siffror i samtliga matcher som de varit favoriter i. Det är framförallt kedjan med Phil Kessel, James van Riemsdyuk och Joe Pavelski som visat framfötterna. Kanada å andra sidan har gjort det de ska och tagit sig till semifinalen, även om det satt hårt inne mot Lettland i kvartsfinalen där de endast vann med 2-1. Storstjärnan Sidney Crosby har ännu inte gjort mål i turneringen och han har bara stått för två assist, något som måste ses som en besvikelse med hans mått mätt.

Det finns flera bets att titta närmre på inför semifinalerna men något som verkligen har ett spelvärde är en USA-seger mot Kanada till ett odds på 2.05. USA har som tidigare nämnts verkligen imponerat och även om Kanada står för motståndet så har de en ypperlig chans att ta sig till final.

Leave a Comment

Kontakta oss

Ibland uppstår frågor. Hittar du inte svaren under vår FAQ så får du maila oss och berätta. Vi hörs!

Not readable? Change text. captcha txt